Leerlijn Mediawijsheid

Om optimaal mee te kunnen doen in een samenleving vol media is mediawijsheid onmisbaar. In een wereld waarin technologie centraal staat, is het vanzelfsprekend dat het onderwijs aansluit bij de ervaringswereld van kinderen. Leerkrachten creëren leeromgevingen waarin de verschillende media een vast onderdeel zijn.

Leerlijn Mediawijsheid

Hoe beïnvloeden media je dagelijks leven en hoe kun je er het beste uit halen, zowel voor jezelf als voor anderen? Door het aanreiken van kennis en het trainen van vaardigheden leert de leerling actief en bewust deel te nemen aan onze mediasamenleving. 

Let op! Onderstaande lessen zijn gebaseerd op het competentiemodel van Netwerk Mediawijsheid dat gebruikt werd tussen 2012-2021 en worden niet langer geactualiseerd. Op www.cultuurtrein.nl/links vind je onder het kopje Mediawijsheid een overzicht naar geschikt en actueel lesmateriaal wat online door derden beschikbaar is gesteld op het gebied van computational thinking en coderen, beeldgeletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden. Je vindt daar ook lesmateriaal dat je vakoverstijgend kunt inzetten.

Groep 1 pdfM1.1 Wat is een computer? pdfBijlage 1
Groep 2 pdfM2.1 Uit de oude doos pdfBijlage 2
    pdfBijlage 3
Groep 3 pdfM3.1 Even bellen  
Groep 4 pdfM4.1 WWW les pdfBijlage 4
Groep 5 pdfM5.1 Karaoke je mee pdfBijlage 5
Groep 6 pdfM6.1 De nieuwsfabriek pdfBijlage 6
Groep 7  pdfM7.1 Songwriterschool pdfBijlage 7
Groep 8 pdfM8.1 Social media pdfBijlage 8

mappen leerlijnen

 

De leerlijnen op deze website mogen met bronvermelding vrij gebruikt worden.