Inspiratiemiddag 2022Op woensdagmiddag 9 november kwamen leerkrachten en culturele partners uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp bijeen voor de Inspiratiemiddag van De Cultuurtrein.

Cultuurproject websiteOp donderdag 29 september en vrijdag 30 september hadden de VWO4-klassen van het Stanislascollege Pijnacker een geschiedenis-/cultuurproject.

Inspiratiemiddag3Op 9 november vindt de jaarlijkse inspiratiemiddag plaats, met als thema 'Gebruik culturele lessen met thema’s en methoden'. Ditmaal op basisschool De Tweemaster in Pijnacker. 

Erfgoed groep 12“Door erfgoed een context te geven, roept het emoties op”. Interview door Kunstgebouw met Charmaine Hulsbosch over de nieuwe leerlijn Erfgoed.

Muziektuin PiusX 2Na een jaar lang flink oefenen gaf leerorkest De Muziektuin van RKBS Pius X op 24 juni een optreden voor ouders en buurtgenoten in het park naast de school in Bergschenhoek.

lancering leerlijnOp 2 en 3 juni werd in respectievelijk CulturA & Zo (Nootdorp) en de Cultuurfabriek (Bergschenhoek) de nieuwe Erfgoedleerlijn van de Cultuurtrein gepresenteerd.