vrijdag 12 februari 2021

Online lessenCorona zet nu al bijna een jaar lang het cultuuronderwijs onder druk. Gelukkig zijn er online cursussen om de leerkrachten en cultuuraanbieders te ondersteunen bij het geven van (digitale) cultuurlessen.

vrijdag 12 februari 2021

TerpenbewoningWe zijn echt heel erg trots op de mooie Erfgoedleerlijn die gemaakt is door Jacquelien Vroemen van Meelicht. Voor elke groep zijn er 3 erfgoedlessen, waaronder ook buitenlessen, excursies en dorpswandelingen

...
donderdag 11 februari 2021

CoachingVoor sommigen is het misschien wat verwarrend, een cultuurcoach èn de Cultuurtrein in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Wie doet nu wat?

donderdag 11 februari 2021

Cursus leerkrachten coachenDe Cultuurtrein wil in de komende periode meer aandacht besteden aan co-teaching in de scholen, voor vakdocenten die hun kennis willen overdragen. 

donderdag 11 februari 2021

David VerschoorDe Cultuurtrein gaat een samenwerkingsverband aan met het Hofpleintheater voor de invulling van een van de Erfgoedlessen voor groep 6.

vrijdag 11 december 2020

Bartholomeuskerk NootdorpIn Pijnacker-Nootdorp is veel overleg geweest hoe kunst en cultuur in de gemeente gestalte te geven en ook de Cultuurtrein speelt hierin een rol.