Luisteren, dirigeren en... slaan

In een slagwerk-avontuur, gegeven door een professioneel slagwerker, worden de leerlingen ingewijd in de basistechnieken van het trommelen en spelen ze samen echte stukken uit diverse windstreken.

Hierdoor voelen ze de kracht van samenspelen, klank maken en krijgen ze inzicht in elementen als muziekvormen, dynamiek, vrijheid, discipline en lol. Daarnaast wordt er actief geluisterd naar muziek en het begin gemaakt van ‘muziekanalyse’: wat is een puls, waar zit die precies en hoe ‘vang’ je de één? Ook dit wordt fysiek gemaakt door de beluisterde muziek te leren ‘dirigeren’.

De les is meteen een kennismaking met het duiden en  de topografie van  muziek en reflecteren we op de verschillende functies van muziek. We switchen tussen Bach, de Burundi, Rammstein, Caetano Veloso en Andre van Duin om te ervaren dat alle muziek goed kan zijn.

Om het volume binnen de perken te houden speelt de hele klas op emmers en met kleine shakers en wordt er fysiek en mentaal gewerkt aan ‘muziekbegrip’ en communicatie.

 

 

Informatie

 • Groep: Groep 6, Groep 7, Groep 8
 • Lesvormen: Receptief, Actief, Reflectief
 • Discipline: Muziek
 • Regio: Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland
 • Culturele instellingen: Jay’s Place
 • Duur: 45 - 60 minuten
 • Kosten: € 90 per uur met een minimum van 3 uur inclusief materiaal
Jay's Place Cultuureducatie

Muziek kleurt je leven. Bedenk maar eens hoe jij zelf reageert op muziek. Ga jij wel een volledig uit je bol of moet je gewoon dansen als je een bepaald nummer hoort? Krijg je kippenvel bij een prachtig lied en ben je weleens tot tranen geroerd geweest? Zet je bepaalde muziek op als je je down voelt? Geniet je van muziek luisteren met je vrienden? Herken je dit, dan kleurt muziek ook jouw leven.

Jay’s Place weet wat muziek met je kan doen. Dat voelen we namelijk dagelijks. We vinden muziek zo belangrijk dat we eigenlijk willen dat iedereen hetzelfde gevoel kan ervaren. Daarom is Jay’s Place niet zomaar een muziek- en dansschool, want muziek ervaren doe je op heel veel verschillende manieren. De één leert een instrument bespelen, de ander speelt of zingt graag in een band of koor en weer een ander leeft zich het liefst uit tijdens een dans. Dit kan allemaal bij Jay’s Place, of je nu talent hebt of gewoon plezier beleeft aan muziek maken. We zijn er bovendien ook voor degenen die vooral graag naar muziek luisteren of kijken. Daarom organiseren we regelmatig voorstellingen en andere leuke activiteiten voor publiek.

Voor de ontwikkeling van een kind is muziek heel belangrijk. Concentratie en motoriek gaan erdoor vooruit. Met muziek leren kinderen hun talenten te ontwikkelen en hun emoties op een natuurlijke manier te uiten. Jay’s Place vindt het heel belangrijk om kinderen al op vroege leeftijd kennis te laten maken met muziek in de breedste zin van het woord. Dat doen we door de kinderen en jongeren allerlei leuke lessen aan te bieden die passen bij hun belevingswereld en door de ouders actief te betrekken bij de muziek-, dans of zangles van hun kind.

www.jaysplace.nl |

Contactgegevens

 • Adres
  Groeneweg 49
 • Plaats
  Bergschenhoek
 • Postcode
  2661 AL
 • Telefoon
  06-41858842