Muziektuin PiusX 2Na een jaar lang flink oefenen gaf leerorkest De Muziektuin van RKBS Pius X op 24 juni een optreden voor ouders en buurtgenoten in het park naast de school in Bergschenhoek.

Het leerorkest, met de leerlingen van groep 7, is een initiatief van muziekvakleerkracht Martine van der Ley in samenwerking met Jay’s Place en de Cultuurtrein. Er wordt gewerkt met de YAMAHA Class Band-methode en de muzieklessen worden verzorgd door muziekverenigingen uit de regio. De leerlingen leren spelen op een zelfgekozen instrument (zoals viool, cello, saxofoon, fluit, trompet en hoorn) en krijgen dat instrument ook mee naar huis om te oefenen. Ze kunnen ook kiezen voor het zangkoor.

Komend schooljaar doen niet alleen de leerlingen van groep 7 van de Pius X weer mee met de Muziektuin, maar ook andere scholen uit Lansingerland gaan starten met een eigen leerorkest. Omdat aanschaf, onderhoud en opslag van instrumenten voor een school een te grote uitgave is, zijn Jay’s Place en de Cultuurtrein bezig een instrumentenbank op te richten waar scholen instrumenten kunnen huren. Op deze manier hopen we dat alle kinderen de kans krijgen hun muzikale talent te ontdekken en kennis te maken met muziekverenigingen en -scholen in de buurt.