LeerkuilEen voorstelling over doorzetten, aan de hand van de theorie van de leerkuil. Drie scholen kunnen zich nog aanmelden!

Op 24 maart en 25 maart komt er een voorstelling in de Cultuurfabriek, georganiseerd door de Cultuurtrein heeft georganiseerd. Voor 25 maart kunnen zich nog 3 scholen uit Lansingerland aanmelden met groep 7/8. Kosten € 6,-. Belangstelling? Meld je aan via .

‘De Spion’ is het spannende verhaal van de opa van de verteller, maar tegelijkertijd het verhaal van de verteller zelf. Opa Geerling wordt door de geheime dienst gevraagd om spion te worden. Daarvoor moet hij eerst spionnen-skills aanleren en krijgt hij steeds moeilijkere opdrachten die hilarische scenes opleveren. Vervolgens krijgt hij de taak om de buurvrouw in de gaten te houden, op wie hij stiekem een oogje heeft. Welk geheim speelt zich af achter de voordeur van de buren?

Tussen de verschillende scenes van Geerling komt ook het verhaal van de verteller zelf aan bod. Hij wil graag laten zien wat hij heeft ontdekt in het dagboek van zijn opa, maar worstelt met de onzekerheden van het doen van iets nieuws. Dat hij in het theater voor het blok wordt gezet, lijkt de enige optie om er als publiek achter te komen wat er daadwerkelijk met zijn opa is gebeurd. Zo ontdekken de kijkers gaandeweg de overeenkomsten tussen Geerling en de verteller, dat ze beiden een nieuwe uitdaging aangaan en tegen dezelfde herkenbare obstakels aanlopen, die je tegenkomt als je iets nieuws leert.

Tijdens ‘De Spion’ wordt het publiek actief gebruikt om scenes mee te spelen, waardoor deze solo voorstelling voelt als een show met een 10-koppige cast!