Online lessenCorona zet nu al bijna een jaar lang het cultuuronderwijs onder druk. Gelukkig zijn er online cursussen om de leerkrachten en cultuuraanbieders te ondersteunen bij het geven van (digitale) cultuurlessen.

Gratis online cultuurlessen

De basisscholen zijn weer begonnen! Dat vinden zowel leerkrachten, leerlingen als ouders heel fijn. Kinderen hebben elkaar een tijdje niet gezien en moeten weer wennen aan de dynamiek in de klas. Deze gratis online lessen van het Cultuurtraject in Rotterdam helpen de leerkracht en de leerlingen om aandacht te geven aan de emotionele en sociale kanten van de lockdown. Dankzij CultuurLink kun je jouw leerlingen cultuuronderwijs aanbieden, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft.

Online workshop voor kunstvakdocenten

Door de coronamaatregelen staan ook cultuurlessen door externen op scholen onder druk. Lessen worden veelal verplaatst of kunnen niet fysiek plaatsvinden. Kunstgebouw en Filmhub Zuid-Holland hebben daarom de handen ineengeslagen en ontwikkelden een online workshop voor kunstvakdocenten. In deze spoedcursus leer je stap voor stap wat er komt kijken bij het maken van een goede digitale versie van je kunstles.
Kunstgebouw biedt deze workshop in februari en maart kosteloos aan voor alle zzp-kunstvakdocenten in onze regio.

Voor meer informatie en aanmelden: