Teamtraining literatuur meester met koekjeIn de teamtraining 'Praten over boeken' nemen de trainers de leerkrachten van het team mee naar de Boekenkring van Jos Walta en de aanpak van leesbevorderingsexpert Aidan Chambers. Basis voor deze twee werkvormen vormt de gedachte dat verschillende activiteiten rondom boeken het leesplezier en de interesse voor lezen bij kinderen aanwakkert. Leesplezier en interesse in lezen vormen de beste motivatie om te gaan lezen. Kinderen die meer lezen, worden beter in lezen en het vergroot hun woordenschat. Wie meer leest, wordt beter in taal in het algemeen.

Teamtraining literatuur Liselotte

In de training worden theorie en praktijk afgewisseld. Na de uitleg over de Boekenkring gaat het team een Boekenkring voorbereiden en ter plekke uitvoeren. Met de bijbehorende opdrachten kunnen de leerkrachten snel de Boekenkring voorbereiden en daarna ervaren. Dat levert soms hilarische momenten op!
Vervolgens wordt de theorie van de Vertel Eens aanpak besproken én geoefend. Aan de hand van twee prentenboeken, wordt er gepraat over verschillende invalshoeken. De leerkrachten komen zo achter de meerwaarde van een verdiepend gesprek. En halen meer uit de boeken dan ze in eerste dachten.de

In de folder van Stichting Lezen en de reader, die speciaal voor de training is gemaakt, kunnen de leerkrachten rustig teruglezen wat behandeld is en staan opdrachten om direct in de klas mee aan de slag te kunnen.