ICC certificeringOp donderdag 11 april 2024 sloten vier enthousiaste leerkrachten de cursus tot Intern Cultuurcoördinator (ICC'er) af met een welverdiend certificaat.

Tijdens een bijeenkomst in evenementenlocatie ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs presenteerden ze op unieke wijze hun eindopdracht: een Cultuurbeleidsplan voor hun eigen school. Het werden vier heel verschillende verhalen, passend bij de achtergrond en de identiteit van de school.

Rode draad was dat alle cursisten veel bleken te hebben opgestoken van de cursus. Ze ontdekten in de loop van de lessen dat er voor creativiteit en borging van cultuur op school eerst een goed plan nodig is, zodat cultuur in de toekomst een vast, breed gesteund en belangrijk onderdeel wordt. Ook de directeuren van de respectievelijke scholen waren aanwezig.

In de cursus van Kunstgebouw die uit zeven middagen bestaat, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en creëer je een cultuurplan dat past bij de identiteit van de school. Je wordt opgeleid tot een deskundige ICC’er die cultuurbeleid vormgeeft en culturele activiteiten coördineert. Ook ontdek je hoe je het team daarbij kunt betrekken, want cultuurbeleid moet je vooral met elkaar ontwikkelen en doen.

Alle nieuwe ICC'ers van harte gefeliciteerd!

  • Elvera Wolff van de Josephschool (Pijnacker)
  • Jaël Mostert van de Parel (Berkel en Rodenrijs)
  • Nienke Rosier van de Anne Frankschool (Bleiswijk)
  • Andrea Jongejan van Omnia (Nootdorp)

En cursusleidster Nelleke van Aken natuurlijk hardelijk bedankt voor de inspirerende en praktische lessen!