Perron Cultuurtrein 2024 1Het was een mooie en inspirerende middag op 3 april 2024 tijdens Perron Cultuurtrein in Pijnacker. ICC'ers en cultuuraanbieders bundelden hun krachten om ook de komende jaren cultuur in de klas te kunnen halen.

Burgerschap mét Cultuureducatie

Rens Krikhaar trapte af met een presentatie over de horizontale leerlijn Burgerschap mét Cultuureducatie, waarin door middel van creatieve lessen in alle kustzinnige disciplines de burgerschapsleerdoelen worden behandeld. Een aantal scholen meldde zich meteen aan om als pilot bij te dragen aan de ontwikkeling van deze leerlijn.

Doodle

Daarna nam Arne van der Ree van Doodle.nl de aanwezigen mee in de creatieve digitale tekenmethode die hij in opdracht van Cultuureducatie met Kwaliteit in Hoekse Waard heeft gemaakt. De Cultuurtrein kan de licentie kopen zodat 25 scholen die verbonden zijn aan de Cultuurtrein er kosteloos gebruik van kunnen maken. Stuur een mail naar om je hiervoor op te geven. De deelnemers van Perron Cultuurtrein krijgen voorrang.

Held & Bloem

Na een gezellige pauze waarin er veel werd bijgepraat en ervaringen gedeeld, was het tijd voor Joël de Zwaan van Held & Bloem Producties. Veel scholen maken al gebruik van hun Schaduwdoos en sommigen hebben met de groep 7 en 8 de voorstelling over de Leerkuil (De Spion) gezien in de Cultuurfabriek. Maar Held & Bloem Producties heeft nog veel meer. Neem vooral eens een kijkje op hun website https://www.heldenbloem.nl/

Deze keer introduceerde Joël de nieuwe digitale lessenserie over architectuur, Bouwen Maar! , met een hilarische trailer en uitleg over het gebruik van de lessen. De licentie voor deze lessenreeks van 20 lessen voor groep 7 en 8, is te verkrijgen bij Held & Bloem Producties.

Perron Cultuurtrein 2024 3Perron Cultuurtrein 2024 2