Cultuurproject websiteOp donderdag 29 september en vrijdag 30 september hadden de VWO4-klassen van het Stanislascollege Pijnacker een geschiedenis-/cultuurproject.

De leerlingen koppelden verschillende evenementen in de geschiedenis aan culturele gebeurtenissen. Op de eerste dag deden ze onderzoek en maakten posters met alle gevonden informatie. De tweede dag stond in het teken van creĆ«ren en gingen ze onder begeleiding van een externe vakdocent aan de slag met een theater- of muziekstuk, dat aansloot bij de tijdsgeest van het evenement dat ze moesten onderzoeken. Zo koppelden ze hun kennis aan creatieve vaardigheden.

Toen de creatie klaar was, stapten ze op de fiets naar Cultura & Zo in Nootdorp waar ze in groepjes konden soundchecken en ervaren hoe dat in zijn werk gaat. Sommigen waren goed voorbereid en hadden al een lichtplan, anderen hadden nog niks opgeschreven en begonnen 'from scratch'. Voor beide partijen een leerzame ervaring.

Na de gezamenlijke pizza was het tijd om voor ouders en medeleerlingen op te treden in het theater. Bijna alle stoelen waren gevuld en de leerlingen speelden prachtige stukken, waarin naar voren kwam wat ze hadden geleerd en ontdekt.