SpionOp 24 en 25 maart fietsten leerlingen van groepen 7 en 8 door het zonnetje naar de Cultuurfabriek in Bergschenhoek voor een middag vol spionage, morsecodes, geheimzinnigheid en vooral ook humor. 

Held & Bloem Producties voerde de spannende voorstelling De Spion op voor kinderen van De Klimophoeve, De Oosthoek en de Anne Frankschool uit Bleiswijk en de Prins Willem-Alexanderschool en de Prins Johan Frisoschool uit Berkel en Rodenrijs.

‘De Spion’ is het spannende verhaal van opa Geerling, die door de geheime dienst gevraagd wordt om spion te worden. Daarvoor moet hij natuurlijk wel eerst spionnen-skills aanleren en krijgt hij steeds moeilijkere opdrachten. Bijvoorbeeld de buurvrouw in de gaten houden, op wie hij heel stiekem een oogje heeft. Welk geheim speelt zich af achter de voordeur van de buren?

Het verhaal, dat is opgezet rond de Leerkuil-aanpak van James Nottingham, werd verteld door de kleinzoon van opa Geerling, die graag wilde laten zien wat hij gevonden had in het dagboek van zijn opa. Maar tegelijkertijd worstelde hij met de onzekerheden van het doen van iets nieuws. Samen met het publiek, dat actief betrokken werd bij de voorstelling - ook de juf - ontdekte hij langzamerhand wat er daadwerkelijk met zijn opa was gebeurd.

Na afloop kregen de scholen een lesbrief mee met opdrachten die aansloten bij de Leeskuil, o.a. een discussieopdracht om in de klas te doen.