Wilgenhoek KunstbreakVoorjaar 2021 verzorgde Kunstbreak Junior uit Berkel en Rodenrijs beeldende lessen op De Wilgenhoek, terwijl Jay's Place de wereld rond danste met leerlingen van Boterdorp.

D E  W I L G E N H O E K  - Berkel en Rodenrijs

De school deed mee aan een online project en Kunstbreak speelde daarbij een ondersteunende rol. Als introductie werd er met de klas een VTS-bespreking gehouden (Visual Thinking Strategies) van ongeveer 25 minuten over Van Gogh en Picasso. Platen van hun werk gaven aanleiding tot leuke gesprekken over wat er op de schilderijen gebeurde, er was eigenlijk steeds te weinig tijd!

Van Gogh - groep 5 en 6

In twee uur tijd maakte de klas een groot ruimtelijk schilderij.
Eerst werd het oeuvre van Van Gogh in verschillende categoriën ingedeeld, die in groepjes werden uitgewerkt in karton en beschilderd met acrylverf. Zo kwamen er allemaal losse onderdelen tot stand die bij elkaar een groot nieuw schilderij vormden (een boom, een maan, een huis…ect) . Ook werden er wat voorwerpen gerecycled en opgenomen in het werkstuk, zoals een paar klompen en een oude houten stoel.
De leerlingen waren allemaal erg enthousiast en werkten met plezier. Alle onderdelen werden op een groot doek bevestigd en vormen nu een mooi geheel waar de leerlingen trots op zijn! En de stoel van Van Gogh is inmiddels tot Verjaardagsstoel gebombardeerd.

Picasso - groep 7 en 8

Na een inleiding over de periode van het kubistische werk van Picasso maakten de leerlingen in twee uur een masker van karton, waarbij verschillende technieken voor het bewerken van karton werden uitgelegd. Daarna werden de maskers beschilderd met acrylverf, na een uitleg over de schildertechniek en het gebruik van kleur. Ook in deze groepen werd heel enthousiast gewerkt en werden de kenmerken van het werk van Picasso en de verschillende bewerkingen van het karton heel goed opgepakt.

Gezien het enthousiasme van de kinderen én de resultaten was het een heel geslaagd project.

Meer informatie: www.kunstbreak.nl

B O T E R D O R P - Bergschenhoek

De leerlingen van basisschool Boterdorp dansten de wereld rond met Jay’s Place. De kinderen (maar ook de leerkrachten!) hebben zichtbaar genoten van de danslessen. Dansjuf Emma was heel kundig en prettig met de kinderen. Ze had een mooie vrije interpretatie van het thema toegepast in de lessen en de kinderen konden hier elk op hun eigen manier expressie aan geven, tof! Ook het contact vooraf was prettig en flexibel.

"We werken graag in de toekomst nog eens samen met Jay's Place!"