Spectrum MuziekpandAldus Frank van der Star van Het Muziekpand. Een interview met een cultuuraanbieder en een basisschool.

Een project dat momenteel loopt vanuit een Beursvloermatch van vorig jaar, is de samenwerking tussen Het Spectrum (Delfgauw) en Het Muziekpand (Berkel en Rodenrijs). Charmaine Hulsbosch, CmK-Coördinator van de Cultuurtrein, sprak met Frank, Susanne Morelissen (ICC’er van Het Spectrum) en Mandy van Beveren (muziekdocent Het Muziekpand).

De vraag vanuit de school was om de vele muziekinstrumenten die de school heeft, te gaan gebruiken. Samen met Frank is gekeken waar behoefte aan was bij het team en er werd besloten om een vaste muziekdocent voor alle groepen in te zetten, zodat de leerlingen en het team een band opbouwen met de vakdocent.

Susanne: "De flexibiliteit en het meedenken van Mandy is echt geweldig fijn."
Elke groep krijgt 1 keer per maand een muziekles van Mandy en die lessen worden op maat gegeven. Er wordt gekeken welke thema’s actueel zijn.
Mandy: "Tijdens de Kinderboekenweek heb ik bijvoorbeeld, aan de hand van het themaliedje van Kinderen voor Kinderen, gespeeld met ritme en woorden."

Susanne: "De reacties van zowel de leerkrachten als de leerlingen is overweldigend enthousiast. Iedereen wordt er blij van! Leerkrachten hadden nooit gedacht dat dit allemaal kon met muziekonderwijs."
Het project loopt het hele schooljaar door en daarna wordt er gekeken hoe de school het muziekonderwijs kan verankeren.

Ook buiten de Beursvloer om werkt Het Muziekpand nauw samen met de Cultuurtrein en geeft vele muziek-teamtrainingen, workshops en AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) op scholen. Voor de leerkrachten zijn er gitaarlessen en Het Muziekpand helpt scholen ook om een muziekmethode (o.a. de E-lijn) te kiezen en te implementeren.