Cultuuraanbod free

Het aanbod op de pagina Cultuuraanbod is uitgebreid met projecten van nieuwe aanbieders. Nu COVID-19 overal roet in het eten gooit, zal het inschakelen van gastdocenten er wellicht voorlopig niet in zitten. Maar juist cultuur kan een belangrijke rol gaan spelen in het onderwijs.

Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het virus precies gaat hebben en hoeveel langer het nog gaat duren. Iedereen is veel meer thuis dan gewoonlijk en de vanzelfsprekende structuur van school en werk ontbreekt. Dat kan voor spanningen zorgen, juist ook voor kinderen. 

Wanneer de scholen weer open gaan, zal de focus allereerst liggen op de opgelopen leerachterstand, maar je kunt als school ook een belangrijke rol spelen bij de emotionele verwerking waar kinderen momenteel behoefte aan hebben. En juist cultuuruitingen kunnen daarbij waardevolle handvatten bieden.

Neem dus vooral even een kijkje wat het aanbod is in onze regio op onze webpagina Cultuuraanbod. We kunnen niet wachten om deze mooie workshops, projecten en lessen weer aan te kunnen bieden bij jullie op school. Als je als cultuuraanbieder ook jouw aanbod op de site wilt, vul dan het formulier in bovenaan die pagina. 

Hieronder wat inspirerende voorbeelden die de betekenis en het belang van cultuur in de klas illustreren.