Deelnemers-2022-ICC.jpgOp woensdag 25 mei 2022 sloten vijf enthousiaste leerkrachten de cursus tot Intern Cultuurcoördinator (ICC'er) af met een welverdiend certificaat.

Tijdens een bijeenkomst in evenementenlocatie ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs presenteerden ze hun eindopdracht: een Cultuurbeleidsplan voor hun eigen school. Het werden vier heel verschillende verhalen, passend bij de achtergrond en de identiteit van de school: Montessori, regulier en bijzonder.

Rode draad was dat alle cursisten veel bleken te hebben opgestoken van de cursus. Waar ze aanvankelijk dachten dat het vooral gericht zou zijn op creativiteit, ontdekten ze in de loop van de lessen dat er voor creativiteit en borging van cultuur op school eerst een goed plan nodig is, zodat cultuur in de toekomst een vast, breed gesteund en belangrijk onderdeel wordt.

In de cursus van Kunstgebouw die uit zeven middagen bestaat, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en creëer je een cultuurplan dat past bij de identiteit van de school. Je wordt opgeleid tot een deskundige ICC’er die cultuurbeleid vormgeeft en culturele activiteiten coördineert. Ook ontdek je hoe je het team daarbij kunt betrekken, want cultuurbeleid moet je vooral met elkaar ontwikkelen en doen.

Alle nieuwe ICC'ers van harte gefeliciteerd!

  • Fleur Kat van De Keizerskroon (Pijnacker)
  • Jonneke Drega van De Keizerskroon (Pijnacker)
  • Jannie Brem van de Prins Johan Frisoschool (Berkel en Rodenrijs)
  • Annekat van Velzen van de Casaschool (Pijnacker)
  • Cindy Langerak van Prinsenhof (Pijnacker)

En cursusleidster Desiree Monsantofils natuurlijk hardelijk bedankt voor de inspirerende en praktische lessen!