Culturele instellingen

TT Dans Jays place1

Vanaf de start in 2013 zijn diverse culturele instellingen actief betrokken bij de Cultuurtrein: de E-lijn. Zij verzorgen cultuureducatieprogramma’s op de deelnemende scholen, implementeren doorlopende leerlijnen en geven teamtrainingen en co-teaching aan leerkrachten. K in de WolstraatBibliotheek OostlandJay's PlaceTheater Vlammen, De ActeerschuurMuziekpandKunstbreak en Muziekvereniging Excelsior zetten zich in om cultuureducatie op de scholen in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland te professionaliseren.

De Cultuurtrein ondersteunt culturele organisaties bij hun professionalisering. Daarvoor worden trainingen aangeboden op het gebied van het ontwikkelen van een goed educatief project of het ontwikkelen van didactische vaardigheden.

Is uw organisatie geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan het programma van de Cultuurtrein of willen u of uw medewerkers deelnemen aan een training, neem dan contact op met Désirée Hazekamp Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De Cultuurtrein biedt deelnemende culturele instellingen de mogelijkheid om hun eigen cultuuraanbodprogramma’s, workshops of projecten die zij voor scholen hebben ontwikkeld, via deze website aan te bieden aan de scholen. Scholen kunnen, zonder tussenkomst van de Cultuurtrein, contact opnemen om een workshop aan te vragen. 

Klik hier om het Cultuuraanbod te bekijken.

Bibliotheekoostland
Cultuureducatiemetkwaliteit
Fondsvoorcultuurparticipatie
Kunstgebouw