Het aanstellen van een Interne Cultuur Coördinator helpt scholen om cultuuronderwijs op de kaart te zetten. Met een ICC'er heb je een deskundige in huis die het cultuurbeleid vormgeeft, mogelijkheden van cultuurinstellingen kent en cultuurplannen ontwikkelt.

Inhoud cursus
De cursus biedt bouwstenen voor een cultuurvisie en meerjarig actieplan, passend bij de identiteit van uw school. Er is aandacht binnen de cursus voor het verwerven van draagvlak in het team en het betrekken van de school bij het cultuurbeleid. Want cultuurbeleid moet je niet alleen schrijven, maar dat moet je vooral met elkaar vorm geven en doen. Vast onderdeel zijn de inspirerende ontmoetingen met culturele instellingen in de omgeving zodat men elkaar weet te vinden. Na afloop van de ICC-cursus kunnen er op aanvraag verdiepingsbijeenkomsten worden georganiseerd waarbij men ervaringen uit kan wisselen en nieuwe kennis op kan doen.

Er zijn acht bijeenkomsten. De zevende bijeenkomst is een bijeenkomst op de eigen school onder supervisie van de trainer. In de cursus wordt gewerkt aan onderstaande punten:
- Kennis van en inzicht in cultuuronderwijs
- Cultuurvisie en beleidsplan voor uw school
- Creëren van draagvlak op school met collega’s, team en directie
- Uitwisselen van ervaringen met andere cursisten
- Breed aanbod samenstellen
- Kennis van het aanbod van culturele instellingen en Kunstgebouw

Certificering
De ICC-cursus is erkend door OCW en wordt afgesloten met het ICC-certificaat Interne Cultuur Coördinator. Dit certificaat geeft voor leerkrachten in het basisonderwijs toegang tot de post-HBO-opleiding Cultuurbegeleider die op verschillende PABO ’s in de regio van start zal gaan.
De ICC-cursus is ook als opleiding erkend door het Lerarenregister. Het succesvol afronden levert de leerkracht 50 registeruren op. De erkenning geldt voor de geactualiseerde opzet van de cursus.

Duur: 8 bijeenkomsten van 3 uur.

De data van de eerste vier bijeenkomsten zijn al bekend: 6 september, 27 september, 25 oktober, 29 november

Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.