Bibliotheek Oostland

Bibliotheek Oostland

Contactgegevens

  • Telefoon
    010-5115972

Social media

YouTube

In elk kind schuilt een talent. In dit project wordt dat talent gestimuleerd, begeleid en uiteindelijk gebundeld in een feestelijke eindpresentatie. Rode draad daarbij is het werk van Annie M.G. Schmidt, omdat deze veelzijdige schrijfster zich uitstekend leent als basis voor diverse culturele uitingen: beeldende vorming, muziek, theater en literatuur. Het project is bestemd voor groep 5/6 en bestaat, naast de introductie, uit een aantal workshops en een afsluitende voorstelling voor ouders. De lessen worden deskundig begeleid door vakkrachten van diverse culturele instellingen.

Het project is een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Oostland, Jay's Place, Kunstbreak en Theater Vlammen.

 

Reacties van scholen:

Goed geregeld!

Kinderen en leerkrachten waren erg enthousiast!

Ik zou zeker ieder schooljaar zo’n project willen doen want het voegt iets toe aan wat veel leerkrachten niet allemaal kunnen bieden.

Gegeven door vakbekwame, enthousiaste mensen.

Vijf dieren gaan midden in de nacht op zoek naar een geheimzinnig, ritselend geluid. Oei wat voel ik daar...? Spannend! Leesbevorderingsproject naar het prentenboek “Ik voel een voet” van Maranka Rinck en Martijn van der Linden. Een boek wat gaat over de zintuigen en het ontdekken dat iets anders is dan het lijkt.

Een medewerkster van de bibliotheek introduceert het programma in de klas en vertelt het verhaal met behulp van een vertelkastje. Een leskist met boeken, materialen en lessuggesties blijft achter in de klas. In de leskist zitten meerdere exemplaren van het boek, zodat alle kinderen het boek kunnen lenen en thuis nogmaals kunnen lezen.

Een kist vol historische boeken (met bijbehorende verwerkingsopdrachten), een dolkomische schrijver die van alles kan vertellen over ridders en kruistochten en een kijkje in de soms verrassende historie van je eigen dorp. De lesmodule 'Lang Geleden' maakt de leerlingen op meerdere manieren bewust van het begrip erfgoed.

Bibliotheekoostland
Cultuureducatiemetkwaliteit
Fondsvoorcultuurparticipatie
Kunstgebouw