Zee Vol Verhalen

Zee Vol Verhalen

Ik geef als beeldend kunstenaar workshops in het basis- en voortgezet onderwijs. Mijn workshops starten met een trigger of hulpvraag waarna kinderen actief leren divergeren en convergeren.

Vanuit mijn eigen praktijk probeer ik kinderen met een zo divers mogelijk palet aan materialen kennis te laten maken. Een voorbeeld: de ene keer staat een etspers naast de hulpvraag centraal, de andere keer gaan we met street art-materiaal aan de slag.

Leren, ontdekken en plezier maken, daar ga ik voor!

Contactgegevens

  • Telefoon
    (015) 3692372
  • Mobiel
    (06) 24319857

Waarom maakt een kunstenaar een zelfportret? Welke kunstenaars zijn er beroemd door geworden en waarom? Wanneer is zo’n tekening of schilderij van jezelf goed gelukt? Waar moet je rekening mee houden en zijn er regels? Wat heb je nodig om een zelfportret te maken?

Struinen door een archief van oude foto’s. Door vragen te stellen leren kinderen te reflecteren en na te denken over beeld en betekenis. Tijdens de les gaan we actief aan de slag met het heden en gaan we zelf foto’s maken.

Kinderen maken aan de hand van een korte voorstelling kennis met een paar vreemde insecten die nogal kunnen jeuken. Ze leren  naar aanleiding van een hulpvraag vanuit een ander perspectief te kijken, te benoemen en te verbeelden. 

Kinderen leren naar aanleiding van drie bijzondere kindertekeningen uit het verleden - in combinatie met aanknopingspunten en zoekmiddelen van nu - een eigen verhaal te construeren.