Atelier van Katoen op de WIndeAtelier van Katoen op de Winde jongen met beestAfgelopen jaar hebben wij ( groep 4 ) weer mogen deelnemen aan de lessen van Atelier van Katoen. Het is altijd een feest om onder de professionele leiding van juffrouw Karen en juffrouw Mylene de mooiste dingen te maken.
De eerste week werd er van klei een fantasiedier gemaakt. De kinderen leerden hoe ze de kop etc. uit het stuk klei konden halen zodat als het droog was er niets afviel. Ook een open bek was met behulp van spatels geen probleem.
De tweede week kregen de kinderen een stuk speksteen en was het de bedoeling om eerst goed naar de steen te kijken en daarna met behulp van vijlen schuren de steen vorm te geven. Heel bijzonder welke vormen hieruit tevoorschijn kwamen. Uiteindelijk werd er een koord doorheen gehaald en ging elk kind trots met zijn eigen hanger naar huis.
De derde week werd er van wol een viltschilderij gemaakt met als thema herfst. De kinderen legden allerlei soorten wol op een stuk stof, daarover heen gaas en heel veel zeep. Het was heel leuk om te zien hoe verwonderd de kinderen waren over het resultaat.
De vierde keer was de afsluiting en het verven van de fantasiedieren van klei. Alle kinderen waren het over één ding eens: Jammer dat het afgelopen is.

In vier of vijf lessen maken de kinderen kennis met materialen en technieken die meestal nog onbekend voor hen zijn. Met deze materialen, een leuke opdracht en enthousiaste begeleiding lukt het altijd om de kinderen met veel plezier een kunstwerk te laten maken. Vaak met verrassende resultaten! De kinderen kunnen binnen de opdracht vrij werken en daardoor een echt 'eigen' werkstuk creëren.